2015-06-18 (torsdag)
“Spaghetti med köttfärssås” med valmöjligheter.
500 g | blandfärs |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
lite | tomatketchup |
Tomatsås: | |
lite | rapsolja (att steka i) |
½ st | gul lök |
1 brk | krossade tomater (400 g) |
lite | salt |
lite | svartpeppar, malen |
ev. lite | strösocker |
ev. lite | chilisås |
Tillbehör: | |
spaghetti (till 4 pers.) | |
ketchup | |
majskorn (kokta eller konserverade) | |
gurka (ca ½) |
- Skala och skiva löken. Fräs den genomskinlig i lite olja i en kastrull.
- Tillsätt de krossade tomaterna och smaksätt med salt, peppar och ev. lite socker och chilisås.
- Låt tomatsåsen puttra på låg värme i några minuter.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
- Bryn blandfärsen i ett stekjärn. Startar man på låg värme behöver man inget extra matfett.
- Smaksätt färsen med salt, Piffi och ketchup. Blanda väl. Tillsätt ev. lite vatten om det behövs.
- Koka majskornen enligt anvisningarna på påsen. (Alt. öppna konservburken.)
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera köttfärsen med spaghetti, tomatsås, majskorn, gurka och ketchup.
Sonen, 12 år: Sonen är väldigt glad för spaghetti, köttfärs utan tomatsås och gurka och blev därför glad över middagsvalet.
Dottern, 14 år: Dottern är inte lika förtjust i rätten men valde spaghetti, köttfärs och mängder med majs.
Pappan: Pappan vill ha tomatbaserad köttfärssås och väljer därför lite av allt som serveras.
Mamman: Även mamman blandar tomatsåsen med köttfärsen för att få till den “rätta” smaken.
Kommentar: Med många viljor i huset så är det tacksamt med rätter som var och en kombinerar som den själv vill. Från att ha haft väldiga diskussioner varje gång det var dags för spaghetti med köttfärssås så är numera alla nöjda varje gång. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, köttfärs, pasta, barn, familj, middag)