2015-07-04 (lördag)
En mycket god kycklingwok som tar ca 50 minuter att tillaga.
Kycklingwok: | |
ca 450 g | kycklingfiléer (ca 3 st) (strimlad) |
lite | olja att steka i (här: kokosolja 25 g allt som allt) |
½-1 st | röd chilifrukt (strimlad) |
½-1 st | vitlöksklyfta (finhackad) |
1 st | gul lök (skivad) |
½ st | röd paprika (strimlad) |
½ st | gul paprika (strimlad) |
1 st | zucchini (ca 300 g) (halvera, gröp ur kärnorna, skär i stavar) |
1 dl | cashewnötter (ca 50 g) |
1 msk | soja, Kikkoman |
1 st | lime (saften av frukten) |
Tillbehör: | |
4 port. | jasminris |
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Förbered alla ingredienserna enligt anvisningarna ovan.
- Hetta upp en del av oljan och woka kycklingen i några minuter innan även chilin och vitlöken får vara med i woken i ca en halv minut innan allt tas upp och läggs i en skål.
- Woka nu löken i ytterligare lite olja en stund innan paprikan och zucchinin läggs i. Tillsätt även caschwnötterna efter ungefär två minuter och låt woka ytterligare ca två minuter.
- Lägg tillbaka kyckling, chili och vitlök i woken och tillsätt soja och limesaft. Låt allt bli varmt.
- Servera kycklingwoken med det kokta riset.
Sonen, 12 år: Sonen var inte imponerad av woken, men roade sig med att göra en riskupol med en besökare (se bild nedan). Riset och kycklingen åt han i alla fall en hel del av.
Dottern, 14 år: Detta var kanske inte hennes favoriträtt, men hon åt en hel del utan att klaga så det fick nog godkänt.
Pappan: “Förvånansvärt gott. Detta kan vi ha fler gånger.” (Intressant att han alltid verkar bli förvånad när han gillar nya rätter.)
Mamman: “Mycket god kycklingwok med många goda smaker där cashewnötterna var pricken över i:et.”
Kommentar: Vanligtvis när vi gör en kycklingwok så använder vi oss av en påse wokgrönsaker, se recept här, vilket blir både gott och går snabbt att laga till. Eftersom det mesta blir lite godare om man lagar allt från grunden så utgick vi nu från ett recept från alltommat.se och har därmed ytterligare ett kycklingwok-recept (med helt andra smaker) att variera mellan. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, kyckling, wok, barn, familj)