2016-12-15 (torsdag)
Ett enkelt julsnacks som kan serveras med eller utan salt
några | clementiner |
lite | mörkt choklad |
ev. | havssalt |
- Smält chokladen och doppa skalade clementinklyftor till hälften.
- Lägg klyftorna på bakplåtspapper och strö lite havssalt över.
- Låt stelna och förvara sedan svalt (om det blir några över).
Dottern, 16 år: “Mycket gott, men det ska inte vara något salt på dem. Bättre att doppa dem i vispad grädde.”
Mamman: “Mmm… söt clementin, mörk choklad och en aning salt… en väldigt god kombination som ger mersmak.”
Kommentar: Chokladdoppade clementiner är bland det enklaste man kan göra i snacksväg, vilket gör det till ett utmärkt alternativ om man har mindre barn som vill vara med och hjälpa till. Dessutom, om man använder rätt sorts choklad (och skippar salt och eventuell vispgrädde) så blir det t.o.m. nyttigt. 🙂
(Andra bloggar om: recept, clementiner, julsnacks, barn, familj, julblogg)