2017-01-14 (lördag)
Snabb lunch bestående av färdig soppa och gott bröd.
1 st | Mild tomatsoppa, Kelda, 5 dl |
1 st | tomatbruschetta (se recept) |
- Värm soppan på medelvärme under omrörning i en kastrull.
- Värm bruschettan i ugnen och lägg tomatröran ovanpå.
- Servera soppan tillsammans med tomatbruschettan.
Dottern, 16 år: “Smakar som en lite överkryddad tomatsoppa, som tomatpuré utan klumparna. Godare om man lägger lite tomater och annat i.”
Mamman: “God, tomatig och gräddig smak. Jag hällde ner tomat- och basilika-blandningen i soppan efter ett tag (dotterns idé) och åt det tillsammans med den rostade baguettdelen… vilket visade sig fungera riktigt bra.”
Kommentar: Detta är den andra av åtta Kelda-soppor som vi håller på att testa. Både mamman och dottern misstänker redan att den milda tomatsoppan kan vara vinnaren då den har en trevlig smak som förmodligen passar som grund i många olika slags soppor. Vi kommer i alla fall garanterat att köpa hem den fler gånger och testa olika varianter.
Se hela testet (som uppdateras efterhand) här: “Produkttest: Kelda soppor”
(Andra bloggar om: mat, lunch, Kelda, soppa, tomatsoppa)
En fiffis idé :)!
Kan tipsa om att lägga i majskorn och slantad stark korv typ Chorizo eller Kabanoss i denna soppa! Blir super! (Y)
När mina barn var mindre kokade jag makaroner och blandade i soppan, var en riktig hit! 😉