2017-11-26 (söndag)
En liten men lyxig julsmörgås med hemlagade julköttbullar och rödbetssallad.
1 bit | mjukt bröd (här: Jubileumskaka, Polarbröd) |
1 st | salladsblad |
50 g | rödbetssallad (här: Rydbergs) |
1-2 st | körsbärstomat(er) |
3 st | julköttbullar (se recept på julköttbullar) |
1-2 bitar | smörgåsgurka (här: Felix) |
1 skiva | apelsin |
1 st | persiljekvist |
- Skölj och torka salladen. Skölj och klyfta tomaterna. Tvätta apelsinen och skär en skiva. Dela köttbullarna i mindre bitar.
- Lägg ett salladsblad på brödbiten. Klicka ut rödbetssallad. Snitta apelsinskivan och ställ upp den på smörgåsen.
- Garnera med köttbullar, tomat, smörgåsgurka och persilja.
Kommentar: Smörgåsar med julköttbullar och rödbetssallad har vi gjort många varianter av genom åren men denna version är nog den bästa så här långt. Mjukt bröd och lite extra smaker ifrån apelsinskivan och smörgåsgurkan tillför mer än man kanske skulle kunna tro. Ibland är det värt att göra det där lilla extra, även om man “bara” ska njuta av den hemma. En fröjd både för ögat och smaklökarna så här i början av julsäsongen. 🙂
(Andra bloggar om: recept, köttbullar, mellanmål, jul, julmat)