2018-01-20 (lördag)
God och uppskattad kycklingmiddag med ris och wokgrönsaker.
Panerade kycklinginnerfiléer: | |
några | kycklinginnerfiléer (eller skivad kycklingbröstfilé) |
vetemjöl | |
1-2 st | ägg |
ströbröd | |
salt | |
svartpeppar | |
smör (att steka i) | |
Tillbehör: | |
jasminris (till 4 pers.) | |
wokgrönsaker | |
currysås (här: Blå Bands) | |
Kikkoman (japansk soja) |
- Tina kycklinginnerfiléerna om de är frysta.
- Vispa upp äggen i en skål.
- Blanda ströbröd, salt och svartpeppar i en annan skål.
- Häll upp lite vetemjöl i en tredje skål.
- Rulla runt kycklingen i vetemjölet, doppa det i äggblandningen och sedan i ströbrödsblandningen. Se till att blandningen täcker hela kycklingbiten. Upprepa med resten av bitarna.
- Låt kycklingbitarna ligga på fat ett tag och torka.
- Koka riset.
- Stek kycklingarna i rikligt med smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna och genomstekta. (Viktigt att de är helt genomstekta.)
- Stek wokgrönsakerna i lite olja och tillaga currysåsen.
- Servera de panerade kycklingbitarna tillsammans med kokt ris, curryssås och wokgrönsaker.
Kommentar: En uppskattad middag som är relativt enkel att göra. Pappan, som inte är så glad för paneringar, föredrar dock de ugnsstekta kycklingfiléerna vi alltid gör samtidigt. (Innerfiléerna paneras till middag medan resten av filéerna ugnssteks och fryses in i kuber, perfekt till diverse snabba kycklingrätter.) Sonen föredrar gurka och paprika i stället för wokgrönsaker, men även det är en justering som är ganska enkel att göra. Speciellt om det innebär att barnen äter mer grönsaker. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, kyckling, familj, barn, matblogg)