2006-09-03 (söndag)
Enkel rätt som tar ca 50 minuter att tillaga.
ca 300 g | färsk skinka (t.ex. innanlår) |
lite | flytande Milda (att steka i) |
lite | salt |
lite | ingefära, malen |
lite | vitpeppar |
1 st | röd paprika |
3 st | ananasringar |
½ dl | ananasjuice (från burken ananasen kom från) |
1½ dl | vatten |
2 tsk | maizenaredning |
ris (till 4 pers.) | |
(ev. majskorn) |
- Koka riset.
- Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
- Skär ananasen i mindre bitar.
- Strimla och fräs köttet. Krydda med ingefära, salt och peppar.
- Lägg i paprikan och ananasen och låt de fräsa med köttet några minuter.
- Späd med ananasjuice och vatten, låt koka upp.
- Red av med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar.
- Servera ananaswoken med kokt ris och ev. majskorn.
Sonen, 4 år: “Wäää… Mamma, du har gjort äckliga saker till barnen… Nu har jag inget äckligt längre.” (Lade över kött, ananas och paprika på köksbordet.) Han tyckte dock om köttet och åt en hel del efter han smakat det. Åt även ris och majskorn.
Dottern, 5 år: Duktig på att smaka nya saker. Tyckte dock inte så bra om det. Förrutom ett berg med majskorn så slank det endast ner lite ananas och kött.
Mamman: “Gott men lite smakfattigt. Öser nog på med lite extra kryddor nästa gång. Kanske paprikapulver och svartpeppar.”
Kommentar: Receptet är delvis från Hemmets Veckotidning (tack mamma) och fungerar bra om man bara vill stå korta stunder i köket åt gången. Allt strimlande kan man göra i förväg.