2006-10-14 (lördag)
Mycket god husmanskost som tar ungefär 50 minuter att tillaga.
6 st | kotletter |
flytande Milda (att smörja in formen med) | |
Grillolja allround, Santa Maria | |
Allroundkrydda, Santa Maria | |
potatis (till 4 personer) | |
1 st | “Ärter och morötter”, glasburk Findus |
lite | vetemjöl |
en skvätt | soja, Colorit |
gelé |
- Torka och snitta kotletterna.
- Lägg kotletterna i en insmord ugnsform.
- Häll över lite grillolja och smeta in kotletterna ordentligt, vänd dem och upprepa. Krydda med allroundkryddan, ena sidan räcker.
- Stek kotletterna mitt i ugnen i 225 grader i ca 35 minuter, vänd ej.
- Skala och koka potatisen.
- Blanda lite flytande Milda och vetemjöl på bottnen av en kastrull. Vispa ur ugnsformen med lite vatten och häll detta i kastrullen. Låt koka upp och puttra till rätt konsistens. Tillsätt lite colorit för färgens skull och smaka av med salt och allroundkrydda.
- Värm ärtorna och morötterna i en liten kastrull.
- Servera kotletterna med kokt potatis, ärtor & morötter, sås och gelé.
Sonen, 4 år: Äter en hel del kött och potatis, smakar även lite sås.
Dottern, 5 år: Äter mycket potatis, kött, sås och gelé. Smakar grönsakerna men tycker inte om dem.
Pappan: Älskar “kött, sås och potatis”-mat. Vanligtvis tycker han att burken med ärtor/morötter är för söt, men till kotletterna passade det tydligen.
Mamman: “Mycket gott!”
Kommentar: Brunsås, och nästan all annan mat, är godast när man gör den själv.
“Favorit i repris”-kommentar: Liknande rätten den 15:e september fast KELDA-såsen är utbytt mot egengjord brunsås och salladen är utbytt mot kokta ärtor och morötter. Klar förbättring.
Hej, vi började igår med denna matsedel från 2011.
Dottern 1,5 år: Vill inte ha sås eller grönsaker, äter mycket potatis och en hel del sås.
Dottern 3,5 år: Äter av allt
Mamman: Tycker allt är väldigt gott.
Pappan: Slickade tallriken rent.
Första gången jag gör brunsås så har… underbart gott.
@El Sueco, Detta är en av våra favoriträtter som fortfarande är ett säkert kort. 🙂