2007-03-12 (måndag)
Perfekt till ugnsbakade grönsaker och grillat kött.
1½ dl | chilisås, Felix |
½ st | röd paprika, finhackad |
½ st | grön paprika, finhackad |
1 st | liten gul lök, finhackad |
1/4-1/2 dl | rapsolja |
½ msk | vitvinsvinäger |
- Häll ner oljan i chilisåsen i en tunn stråle under omrörning.
- Rör ner lök och paprika i chiliröran.
- Låt gärna stå ett par timmar före servering
Sonen, 4 år: Smakar inte.
Dottern, 6 år: “Den var jättegod.”
Pappan: Finns det chilisås i så tycker han om det.
Mamman: “Halvstarkt och gott. Passar till grillat, välkryddat kött.”
Kommentar: Bra tillbehör till grillaftonen. Receptet jag utgått från hittade jag på en receptsida på internet, kommer dock inte ihåg vilken.
Uppdaterat 2015-06-20: I år valde vi Felix lite hetare chilisås och minskade mängden till 1 dl samt minskade vinägermängden lite och tog den minsta mängden olja, vilket visade sig bli riktigt gott.