Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-06-27 (onsdag)
färskpotatis gräddsås

Det tar ca 1½ timme att laga denna gräddigt goda middag.

nypotatis (till 4 pers)
lite salt
1 knippe dillkvistar
5 st skinkinnanlår
  grillkrydda, Santa Maria
lite flytande Milda (till stekning)
2 dl vispgrädde
2 dl kaffegrädde/standardmjölk
lite soja, Collorit
gurka, tomat m.m.
  1. Skölj nypotatisen, kör dem 1-2 minuter i potatisskalaren. Skär sedan bort ev. skönhetsfläckar.
  2. Koka potatisen i saltat vatten med lite dillkvistar i ca 20-30 min.
  3. Stek köttet i lite flytande Milda. Krydda.
  4. Häll grädden/mjölken över köttet och låt puttra några minuter. Färgsätt med Collorit.
  5. Skölj och skiva grönsakerna.
  6. Servera skinkinnanlåren med nypotatis, gräddsås och grönsaker.

Sonen, 4 år: Åt enorma mängder av potatis, gurka och kaffegrädde. Ville inte smaka köttet eftersom det legat i såsen.
Dottern, 6 år: Åt enorma mängder av potatis, gurka och tomater. Smakade köttet och såsen, men var inte imponerad.
Pappan: Tyckte väldigt mycket om middagen.
Mamman: “Mycket gott. Ännu en gång: trevligt med annan sås än kaffegrädde till nypotatisarna. Nog för att detta var ännu gräddigare, men det hade iallafall smak.”

Kommentar: Istället för att enbart hälla i vispgrädde, som blir mycket mäktigt, så testade jag nu att spä ut det med mjölk, vilket blev mycket bättre.

“Favorit i repris”-kommentar: Skinkinnanlår och färskpotatis är ett välbeprövat recept som alla i familjen gillar. Barnen var dock inte så glada när det nu serverades med gräddsås. Mamman tyckte däremot att det var en förbättring.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se