2007-06-27 (onsdag)
Det tar ca 1½ timme att laga denna gräddigt goda middag.
nypotatis (till 4 pers) | |
lite | salt |
1 knippe | dillkvistar |
5 st | skinkinnanlår |
grillkrydda, Santa Maria | |
lite | flytande Milda (till stekning) |
2 dl | vispgrädde |
2 dl | kaffegrädde/standardmjölk |
lite | soja, Collorit |
gurka, tomat m.m. |
- Skölj nypotatisen, kör dem 1-2 minuter i potatisskalaren. Skär sedan bort ev. skönhetsfläckar.
- Koka potatisen i saltat vatten med lite dillkvistar i ca 20-30 min.
- Stek köttet i lite flytande Milda. Krydda.
- Häll grädden/mjölken över köttet och låt puttra några minuter. Färgsätt med Collorit.
- Skölj och skiva grönsakerna.
- Servera skinkinnanlåren med nypotatis, gräddsås och grönsaker.
Sonen, 4 år: Åt enorma mängder av potatis, gurka och kaffegrädde. Ville inte smaka köttet eftersom det legat i såsen.
Dottern, 6 år: Åt enorma mängder av potatis, gurka och tomater. Smakade köttet och såsen, men var inte imponerad.
Pappan: Tyckte väldigt mycket om middagen.
Mamman: “Mycket gott. Ännu en gång: trevligt med annan sås än kaffegrädde till nypotatisarna. Nog för att detta var ännu gräddigare, men det hade iallafall smak.”
Kommentar: Istället för att enbart hälla i vispgrädde, som blir mycket mäktigt, så testade jag nu att spä ut det med mjölk, vilket blev mycket bättre.
“Favorit i repris”-kommentar: Skinkinnanlår och färskpotatis är ett välbeprövat recept som alla i familjen gillar. Barnen var dock inte så glada när det nu serverades med gräddsås. Mamman tyckte däremot att det var en förbättring.