2016-03-27 (söndag)
Här är årets version av påskmats-tallriken:
Kallrökt lax | Stekt kotlett | Kaffegrädde |
Inlagd sill | Kokt ägg | Gräddfilssås |
Skalade räkor | Kokt potatis | Hovmästarsås |
Stenbitsrom | Gräslök |
Sonen, 13 år: Sonen nöjde sig med kotlett, kokt potatis, kaffegrädde och gräslök.
Dottern, 15 år: Dottern valde potatis, sill, lax, hovmästarsås, ägg, kaffegrädde och gräslök.
Pappan: Pappan nöjde sig med kotlett, kokt potatis, kaffegrädde och gräslök.
Mamman: Den enda i familjen som verkar bry sig om att det är påsk och verkligen efterfrågar en påsktallrik. Hon var i alla fall väldigt nöjd och tog lite av allt som dukats upp.
Kommentar: Till påsken händer det att vi har Karelska piroger, Jansons frestelse och/eller grillat av olika slag, men i år blev det lite annorlunda. Hur som helst så blev alla nöjda och det var huvudsaken. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, påsk, traditioner, barn, familj, middag)