2007-07-04 (onsdag)
Bra bjudrätt, eller snabbt ihoppusslad nattamat av rester.
pannkakor (se recept här) | |
500g | fläskfärs |
1 påse | Spice mix for tacos, 35 g, Old El Paso |
lite | riven ost av valfri sort |
lite | majskorn |
lite | haricots verts, Findus djupfrysta |
- Stek pannkakorna.
- Bryn köttfärsen.
- Tillsätt 1½ dl vatten samt kryddmixen. Blanda och låt puttra i ca 10 min, eller tills vattnet kokat in.
- Smörj en ugnsform.
- Lägg en pannkaka på en tallrik, lägg en liten sträng köttfärs på pannkakan och rulla ihop den.
- Lägg rullen i formen och fortsätt på samma sätt tills du har så många rullar du vill ha.
- Strö den rivna osten över rullarna.
- Gratinera längst upp i ugnen i 250 grader i ca 15 minuter.
- Koka grönsakerna enligt anvisningarna på förpackningarna.
- Servera crêpesen med grönsakerna.
Pappan: “Inte dumt alls, faktiskt.”
Mamman: “Väldigt gott, men man ska inte äta fler än en. De är ganska mäktiga och blir lätt enformiga.”
Kommentar: Har man rester av pannkakor och/eller tacoköttfärs så går detta lätt att svänga ihop till ett utmärkt nattamål eller lunch.
Det behövs endast några msk köttfärs till varje pannkaka och man äter inte så många var. Det kan därför bli ganska mycket köttfärs över, om man inte gör ofantligt många crêpes.