2014-06-29 (söndag)
Midsommaren är ett minne blott men maten var så god att den tål att köras i repris
matjessill (här: Falkeskog, Årgångsmatjes, originalrecept) | |
nypotatis / färskpotatis | |
matjessillröra (se recept) | |
ägg, hårdkokt | |
gräslök, hackad | |
grönsaker (här: kokt sparris, tomater) |
- Koka nypotatisen tills de är genommjuka.
- Servera matjessillen med sillröran, potatisen, ägget, gräslöken samt lite grönsaker.
Mamman: “En mättande och väldigt god middag som man får passa på att njuta av så länge potatisen fortfarande är ny / färsk.”
Kommentar: Som sagt, matjessill är något endast mamman i familjen äter. Resten av familjen fick grädde och kött / vegetariska burgare till sina nypotatisar och var (nästan) lika nöjda med det. 😀
(Andra bloggar om: recept, matjessill, familj, middag)
Åh så gott ! Vet däremot inte om det hade uppskattats av barnen…