2014-12-06 (lördag)
Vare sig man använder färdigkokt julskinka eller ej så är själva griljeringen enkelt fixad.
1 st | julskinka |
1 st | ägg |
1½ msk | senap |
ströbröd |
- Glöm ej att skinkspadet (både från egenkokt och färdigköpt skinka) kan användas till att laga bl.a. långkål.
- Skär bort svålen och putsa till fettet på den färdigkokta/egenlagade skinkan.
- Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med senapen.
- Pensla skinkan med äggblandningen.
- Strö över ströbrödet.
- Griljera i 225 grader mitt i ugnen ca 25 minuter. Håll koll regelbundet så skinkan får en fin färg.
- Låt svalna.
Kommentar: Som vanligt så använder vi oss av Scan Piggham färdigkokta, svålfria julskinka men i stället för en stor baddare på julafton så tjuvstartade vi med en liten en på 1,5 kg redan nu och sparar en annan på 1,8 kg till senare. Egentligen hade mamman velat koka skinkan själv i år men ska man ha tid att njuta av julen så går det helt enkelt inte att hoppa på alla aktiviteter, hur roliga de än verkar. 🙂
(Andra bloggar om: recept, julskinka, jul, familj, barn, matblogg, mat)