2008-01-26 (lördag)
Recept på en vegetarisk gryta.
2 dl | gröna linser, Risenta |
5 dl | vatten |
2 st | gula lökar |
1 msk | olja |
2 tsk | paprikapulver |
2 tsk | buljongextrakt |
1 brk | krossade tomater, 400 g |
2 st | potatisar |
3 msk | tomatpuré |
örtsalt |
- Hacka löken och fräs den mjuk i oljan.
- Strö på paprikapulver.
- Tillsätt vatten, sköljda linser, buljong och tomater.
- Låt småkoka i 15 minuter.
- Tillsätt skalad potatis, skuren i bitar.
- Låt grytan koka i 12-15 minuter.
- Smaka av med tomatpuré och salt.
Pappan: Han åt en hel del, sade att den gick att äta men att han tycker bättre om de röda linserna.
Mamman: “Inte dumt alls. Tycker om när det är potatis i grytor. Detta kan jag äta fler gånger.”
Kommentar: Receptet kommer från Risenta. Jag fick dock låta grytan koka lite längre än vad de angav. Potatisen ville inte bli så mjuka som jag ville att de skulle vara.
Uppdaterat 2012-01-19: Nu har vi testat att använda röda linser i stället, vilket blev väldigt uppskattat. Se “Röd linsgryta med potatistärningar“.
(Andra bloggar om: recept, mat, linser, gryta, vegetariskt)
Skiva potatisen i stället så blir den klar så stämmer koktiden. Choritzokorv i skivor är pricken över i!!