2015-06-19 (fredag)
Matjessill, direkt ur förpackningen, serverad med romsås.
1 burk | matjessill, à 200 g (här: Falkeskog original) |
1 dl | gräddfil |
2 msk | majonnäs (se recept) |
2 msk | rödlök, hackad |
1 msk | gräslök, klippt |
1 msk | dill, hackad (1 msk innan den hackas) |
lite | salt och svartpeppar, malen |
lite | stenbitsrom |
några | dillkvistar |
- Lägg upp matjessillen (skuren i bitar) på ett fat.
- Blanda gräddfil, majonnäs, rödlök, gräslök och dill till en sås. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll lite av såsen över sillen, klicka över lite stenbitsrom och dekorera med dillvippor.
- Servera matjessillen tillsammans med andra smårätter till midsommar eller andra sommar-bufféer.
Pappan och barnen: Äter inte matjessill.
Mamman: “Ska man ändå ha en gräddfilssås till midsommarbuffén så kan den lika gärna hjälpa till att få matjessillen att se lite inbjudande ut.”
Kommentar: I år höll vi ett lite avskalat midsommarfirande, vilket bl.a. betydde att matjessillen inte blev marinerad (se recept här) utan fick nöja sig med att bli serverad som den var, tillsammans med en god gräddfilsås. Är man många som ska avnjuta matjessillen så kan man lägga upp flera burkar avrunnen matjessill på ett fat med såsen i mitten med några klickar stenbitsrom och några dillkvistar som dekoration. Är det endast en person som kommer att äta av den så kan man göra en lite mindre presentation, se ovan. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, midsommar, midsommarmat, matjessill, sill)