2008-06-13 (fredag)
Mycket gott tillbehör till grillat som tar ca en timme att tillaga.
lite | nypotatis |
1 st | röd paprika |
lite | rapsolja |
lite | salt |
lite | svartpeppar, malen |
- Skrubba potatisarna. Dela de lite större potatisarna.
- Skölj, rensa och dela paprikan i mindre bitar.
- Häll lite olja i en ugnsform. Lägg i potatis och paprika. Salta och peppra. Rör runt så att oljan och kryddorna fördelar sig jämnt.
- Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 40 minuter, eller tills potatisarna blivit mjuka i mitten. Rör runt lite då och då.
- Servera potatisarna och paprikabitarna tillsammans med t.ex. grillad fläskkarré och bbq-salsa.
Sonen, 5 år: Ville inte smaka utan fick kokta färskpotatisar i stället.
Dottern, 7 år: Ville inte smaka utan fick kokta färskpotatisar i stället.
Pappan: “Mumsigt!” Gav potatisarna toppbetyg.
Mamman: “Mycket gott!”
Kommentar: Jag har alltid trott att man inte kan ugnsbaka färskpotatis, men det stämmer inte. Det blir jättegott.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, tillbehör, nypotatis, familj, middag)