2008-10-13 (måndag)
Recept på en mycket god sås som passar till olika fiskrätter.
1 dl | crème fraîche |
1 dl | vispgrädde |
½ st | fiskbuljongtärning, Knorr |
2 tsk | pressad citron |
- Blanda crème fraîche och grädde i en kastrull.
- Tillsätt buljongtärning och citron. Rör till en slät sås.
- Koka upp under omrörning. Låt koka ca 1 minut.
- Servera såsen till fisk.
Sonen: Vill inte smaka.
Dottern: Smakar modigt, men tycker att den är för sur.
Mamman: “Mycket god sås. Citronig och halvkrämig.”
Kommentar: Detta recept ger endast runt 2 dl sås, så om man har en hel familj av glada fiskätare så bör man kanske dubbla receptet. Här hemma räcker detta dock mer än väl.
(Andra bloggar om: mat, recept, sås, tillbehör, fisk, familj, matlagning)
[…] Kommentar: När pappan och sonen inte var hemma så avnjöts en middag med lax och ärter, något som annars brukar mottas av ett väldigt knorrande från halva familjen. Vanligtvis när vi “fuskar” med såsen till fisk så brukar vi använda Blå Bands Fisksås, men nu kände vi för att testa något nytt, vilket visade sig fungera riktigt bra. Om man föredrar att göra sin egen fisksås (som man kan tillsätta dill till om man vill) så finns det ett bra recept här: varm citronsås. […]