2008-10-24 (fredag)
Rotfruktspytt är både billigt och gott.
några | potatisar, normalstora |
1 st | morot, stor |
3 st | palsternackor, normalstora |
en bit | rotselleri |
(raps)olja | |
salt | |
svartpeppar, malen | |
8 st | grillkorvar |
— | |
lite | crème fraîche |
lite | senap |
lite | salt och peppar |
- Skala och skär potatisarna, moroten, palsternackorna och rotsellerin i tärningar.
- Stek rotfrukterna i lite olja i ett stekjärn tills de är mjuka. Salta och peppra.
- Stek grillkorvarna tills de är genomstekta och har fin färg.
- Blanda lite crème fraîche med lite senap, salt och peppar.
- Servera korvarna med rotfruktspytten och senaps-fraîchen.
Sonen, 6 år: Får spaghetti till sina korvar och är nöjd med det.
Dottern, 7 år: Tycker varken om rotfrukter, korvar eller spaghetti och är inte ett dugg nöjd med sin lunch.
Pappan: Mycket nöjd.
Mamman: “Inte dumt alls. Rotfruktspytten passar bra ihop med korven och senapsröran.”
Kommentar: Receptet på ugnsstekta rotfrukter hittar ni här.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, rotfrukter, familj, barn)