2009-01-06 (tisdag)
God röra eller dipp till tacos som kan varieras efter tycke och smak.
1 st | avocado, väl mogen |
ca 1 tsk | pressad citron |
1/4 st | röd lök, liten |
½-1 st | vitlöksklyfta |
lite | salt |
lite | svartpeppar, malen |
- Skala och hacka vitlök och rödlök fint.
- Dela och gröp ur avocadon. Mosa fruktköttet.
- Blanda avocadomoset med citronsaft, vitlök och rödlök.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera avocadoröran till tacos och burritos eller använd den som dipp till nachos.
Sonen, 6 år: Tycker inte om avocados och är därför inte intresserad.
Dottern, 8 år: Testade att doppa nachos i dippen och tyckte att det var väldigt gott. Åt dock mer nachos än dipp.
Pappan: Håller sig undan eftersom den innehåller vitlök.
Mamman: “Mycket gott!”
Kommentar: Andra vanliga ingredienser i guacamole, enligt wikipedia, är tomater, gul lök, färsk koriander, chili och kryddor. Man kan tydligen även dryga ut den med gräddfil eller creme fraiche. Personligen föredrar jag den som i receptet ovan.
(Andra bloggar om: mat, recept, såser, avocado, taco, barn, familj)