2010-04-18 (söndag)
Middagskotletten i ny, uppskattad annans- och chilisås. Klar på ca 45 minuter.
4 st | fläskkotletter |
lite | smör (att steka i) |
lite | salt |
lite | svartpeppar |
potatis (till 4 personer) | |
2 dl | vatten |
1 brk | krossad ananas med vätska, ca 227 g |
ca ½ dl | chilisås |
en gnutta | skånsk senap |
blandad sallad (till servering) |
- Skala och koka potatisen.
- Torka och snitta kotletterna.
- Stek kotletterna några minuter i lite smör på ett stekjärn. Salta och peppra.
- Lägg kotletterna i en ugnssäker form.
- Vispa ur stekjärnet med vatten och rör ner ananaskrosset och smaka av med chilisås och senap. Blanda och låt koka upp.
- Häll såsen över kotletterna och ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
- Servera kotletterna med kokt potatis, ananassåsen och en blandad sallad.
Sonen, 7 år: Han åt kött, potatis, gurka och t.o.m. en del sås utan att klaga. Ananasen hoppade han dock över.
Dottern, 9 år: “Jättegod!” Smakade allt och åt med god aptit. Mycket nöjd.
Pappan: “Med ananas i maten kan man inte misslyckas. Gott!”
Mamman: “Detta var gott! Såsen smakade mycket av ananas och med en hint av chili. Jag hade nog föredragit lite extra senap eller kryddor i såsen men det gick bra så här också.”
Kommentar: Jag tröttnade på den gamla vanliga kotlett-potatis-sås-ärtor-och-morötter-rätten och bestämde mig för att testa något nytt med kotletterna. Det blev faktiskt lyckat. 😀 Annars brukar det alltid vara någon familjemedlem som knorrar om något men denna kotletträtt accepterades av hela klanen.
(Andra bloggar om: mat, recept, kotlett, ananas, barn, familj, middag)
Låter supersmaskigt tycker jag!!